Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Школа је део пројекта Савета Европе и Европске заједнице ,,Квалитетно образовање за све"

https://www.coe.int/en/web/programmes/horizontal-facility

 

Инклузивно образовање је право, а не обавеза!

 

У нашој школи сва деца имају право да уче заједно.

Сазнај више о томе:

http://www.inkluzivno-obrazovanje.rs/

Професионална оријентација на прелазу у средњу школу

  

01.09.2013. године у нашој школи почела је реализација пројекта Професионална оријентација на прелазу у средњу школу, у организацији немачке владине организације за сарадњу ГИЗ.

У овај пројекат укључени су ученици седмог и осмог разреда.

 

Посети и Facebook страницу наше школе:

 

https://www.facebook.com/osdraganmarinkovic

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, директорима свих основних и средњих школа на територији Србије, због новонастале ситуације око корона вируса, издала је посебне препоруке које треба применити.

У њима се напомиње да је потребно:

* редовно одржавање школског простора, проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке, користећи рукавице;

* прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа;

* редовно снабдевање течним сапуном тоалета, учионица и трпезарија;

* подстицање ученика на прање руку;

* препоручити ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама;

* не размењивати храну и не користити исте флашице за воду;

* употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке;

* планирати часове одељенског старешине у свим разредима посвећене одржавању личне хигијене и непосредног окружења, али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација;

* препоручити родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења;

* планирати активности ученичког парламента које ће подстицати ученике на редовно одржавање личне хигијене и одржавање школског простора;

* поставити препоруке о превентивним активностима на сајт школе;

* у оквиру наставних и ваннаставних активности планирати, у складу са предметном облашћу, васпитно-здравствене теме односно упознавање са путевима вирусних инфекција и информисања.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

У понедељак 2. марта 2020. године је реализована радионица за ученике 7. и 8. разреда ,,Саветовање за младе". Њихов координатор Јасна Драгојловић је обрадила и приказала две теме нашим ученицима, ,,Контрацепција и како се заштитити" и ,,Полно преносиве болести". Ученици су имали могућност да питају све што их интересује везано за ове теме.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Projekat EU - obuka

,,Kvalitetno obrazovanje za sve''

 

 

 

 

 

ПОСЕТА ВОЈНОМ АЕРОДРОМУ

 

 

 

 

ПРАВИМО ЗДРАВЕ НАПИТКЕ

 

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА

 

 

 

  

 Ученица 3. разреда наше школе Маша Јаковљевић освојила је прво место на Међународном такмичењу ,,Богатство различитости" у Таванкуту. Имала је прилику да упозна своје вршњаке из других крајева Србије, али и из Хрватске. У оквиру радионица боље су се упознали и показали да мале језичке различитости не чине препреку за дружење. Домаћини су осмислили низ интересантних креативних радионица: ,,Поштујмо различитости", ,,Рољање", ,,Сламарска радионица" и радионица на буњевачком језику - ,,Учимо диванити". У петак је уручена диплома и приређен свечани програм. Последњи дан организована је вожња запрежним колима и обилазак места. Домаћини су били веома срдачни и гостопримљиви тако да се враћамо пуни утисака и лепих успомена.Браво, Машо!

 

 

 

На манифестацији ,,Доста су свету једне Шумарице", коју организује Спомен парк ,,Крагујевачки октобар", учествовала је и наша школа. На литерарном конкурсу ,,Кажу да одрастем,а ја се осећам као дете", ученик наше школе Лука Ристић, 3.разред, добио је трећу награду за литерарни рад и награду од 8000 динара. На конкурс је пристигло око 1300 радова. Браво Лука - момчино! Честитамо и учитељици Јасни Савић на труду и залагању!

 

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Пројектна настава

 

 https://www.youtube.com/watch?v=7EnZ9Z51AHc&feature=youtu.be

 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=cLcyxzHBaRI&t=23s

 

 

 

Чланови нашег колектива су похађали семинар ,,Међународна просветна сарадња" који је одржан у ОШ ,,Јован Цвијић" у Сирчи